www.hajbevarras.hu fejtetősűrítés fejtetődúsítás pepi tupé
hajhosszabbitas-hajdusitas-019
hajhosszabbítás hajdúsítás hajbevarras.hu
www.hajbevarras.hu   fejtetősűrítés fejtetődúsítás hajhosszabbítás
www.hajbevarras.hu fejtetősűrítés fejtetődúsítás pepi tupé hajhosszabbitas-hajdusitas-019 hajhosszabbítás hajdúsítás hajbevarras.hu www.hajbevarras.hu   fejtetősűrítés fejtetődúsítás hajhosszabbítás

Minden, amit a
hajaddal tenni szeretnél…

Célom, hogy vendégeim minőségi szolgáltatások igénybevétele után lelki felüdülést nyerjenek, és mindig elégedetten távozzanak. Küldetésem mindenkinek visszaadni az önbecsülését.

Érdekességeink

Hajunkról általában

Hajhullás:

A kedves olvasóknak néhány információ a hajakról, és a hajhullásról.
A hajak hátterében általában szervrendszeri problémák, gyulladások állnak. Az átlagos, egészséges fejbőr 60-140 szálat veszít naponta. Tavasszal fokozódik a pajzsmirigy működése, ezért több hajszálat is veszíthetünk, de ez pár hét alatt beáll a normális hullási folyamatra. Ha ennél nagyobb mértékű a hajhullás, az sajnos a haj megritkulásához, rosszabb esetekben az elvesztéséhez vezethet.

A hajvesztés lehet időszakos, és ebben az esetben bőrgyógyász, és trichologus tud tanácsot adni. Előidézője lehet szigorú diéta, vashiány, vérszegénység. Ilyenkor segítség lehet több hús, tojás, zöldség, gabonafélék fogyasztása.

A hosszú idő át tartó, vagy rögtön bekövetkezett nagyfokú hajhullás oka lehet súlyos betegség, terhesség, szülés utáni, vagy stresszes állapot, belső szervi gyulladások, vagy a különböző gombás haj és fejbőrbetegségek.

A gombás betegségek előidézői az egyre többet előforduló telepes növények rendjébe tartozó, penésszel rokon moszatgombák, de elsősorban a tömlőgombák és a fonalgombák. Ezek az élősködő gombák a szervezetben vagy a test szőrösebb felületén élősködnek. Vendégeim körében sokan szenvednek az úgynevezett hajpenésszel is. Ez egy kerek apró hólyag, vagy gyulladásos foltokból álló kiütés. Ha a fejbőrön hámló, kopaszodó foltokat találunk, és a hajszálak tövén finom fehér bevonat található, akkor biztos, hogy hajpenésszel állunk szemben. Kizárólag szakorvos tanácsát kérjük!

A férfiakra jellemző az androgén hajhullás, amelyet a szervezetben előforduló tesztoszteron hormon vált ki, de sajnos egyre gyakrabban előfordul a hölgyeknél, és fiataloknál is. Ez a fajta hajhullás örökölhető is, és teljes hajhulláshoz is vezethet.

Ha kopasz foltok jelennek meg a fejbőrön, azt foltos hajhullásnak hívjuk, ami mind a két nemnél megtalálható. Előidézője lehet a belső szervrendszeri gyulladás, hormonháztartás sérülése, vagy a nem megfelelően adagolt gyógyszermennyiség.

Ha a haj a fej minden részéről hullik, elvékonyodik vagy ritkább lesz, azt diffúz hajhullásnak nevezzük. Ez inkább a hölgyeket érinti, az A, E vitamin, vagy vas hiánya, stressz, helytelen táplálkozás, és a nem megfelelően védett haj és fejbőr idézheti elő. Az egészségügyi okokon kívül előidéző ok lehet még a különböző fodrászati beavatkozás, kóros környezeti hatás is.

Kérek mindenkit, hogy panaszával mielőbb forduljon szakorvoshoz, hogy a folyamat időben visszafordítható, vagy megállítható, legyen!!!


Segítség a hajak felismeréséhez:

Egyre több panaszkodó levelet, telefont kapok, hogy vásároltak európai hajat, aztán kiderül, hogy nem is európai haj, valami keleti indiai/ázsiai hántolt haj, ami 2 hónap alatt tönkre ment a fejen. Kérek mindenkit, hogy nagyon nézzék meg, hogy ki mit vásárol, és ha vásárol, azt ellenőrzött üzletben tegye, számlával, garanciával, mert egyre több a használt, rossz minőségű, fertőtlenítetlen haj. Európai hajat nem lehet 30ezer forintért, vagy ennél olcsóbban vásárolni, mert a bekerülési, nyers ára több, és akkor még nem beszéltünk a hulladékról a feldolgozás során. Kérem, hogy figyeljenek oda !!!


Szintetikus hajak:

Nagyon fényes, könnyen kócolódik, élettartama kb. 2-4 hét. A hajszálak tökéletesen sima felszíne, a szálak egyforma hossza (nem tartalmaz rövidebb szálakat) jellemzi.
Kanekalon: 80 °C felett összeolvad, általában afrofonáshoz használják.
Toyokalon: nagyon vékony, fényes műhaj, 50 °C felett összeolvad.
Futura: kicsit vastagabb szálú, 160 °C felett összeolvad.
Festhetetlen, csak az adott színnel hordható.
Ebből a hajtípusból készítik a mű copfokat, műanyag parókákat, babahajakat.
Áruk 5eFt – 20eFt-ig mozog.


Emberi hajak:

Indiai/ázsiai és egyéb keleti területekről érkező hajak. Ez a legkönnyebben beszerezhető, és legelterjedtebb hajtípus. Hívhatják még prémium, emberi, illetve eredeti hajnak. Ezeket a hajakat nagyüzemben dolgozzák fel, tincsezik ill. tresszelik.
A tincsezett hajak 0,5 – 0,8 grammosak, és I/U/D alakúak. Minden tincs ugyanolyan súlyú, formájú és vastagságú.
A tresszelt hajak 70-160 cm szélesek, a felépítéskor a fodrász darabolja megfelelő méretre. A tresszek szabályosak, minden kicsi tincs egyforma, amit a gép sző be.
A hajak külső felszínét egy savval megmaratják, így könnyebben festhetővé teszik.
Egyenletesen egyszínű. Szög egyenes, szabályosan hullámos, ill. göndör.
Kezdetben puha, de minden mosás után veszít a laminálásából, és erős, durva hajszálak lesznek belőle. Sokszor fordított hajszálak találhatók benne, így nagyon hamar akad, rasztásodik. Nehezen épül össze a saját hajjal, így látványosan elválik a pót és saját haj.
Nehezebben festhető, a világosításra rosszul reagál, nagyon hamar teljesen kiszárad.
Korlátlan mennyiségben beszerezhető különböző internetes boltokban, portálokon.
Élettartama kb. ½ – 1 év. Áruk 10eFt és 50eFt között mozog, hosszúságtól függően.


Natúr / európai haj:

Egy ember fejéről levágott natúr copf. Kézzel tincsezik ill. tresszelik, így szemmel látható a különbség, mert a feldolgozás nem egyforma.
Általában vékony, vagy közepes szálú, natúr színű. Minden esetben puha haj, hasonlóan a saját hajunkhoz. Ősz hajszálak fellelhetők benne, sokszor a vége világosabb, a természetes hordás miatt.
Bármilyen színre festhető, akár „fehérszőke” is készíthető belőle.
Mindenféle struktúrája megtalálható, egyenes, hullámos, göndör. A legtöbb fellelhető haj enyhén hullámos.
Élettartama vendégtől függően 1 ½ – 3 év lehet.
Korlátozott mennyiségben kapható, így az ára is 40eFt-tól a vendég igényeinek megfelelően a csillagos égig emelkedhet. Az ár mindig függ a haj hosszától, és mennyiségétől.

Kérek mindenkit, hogy nagyon nézzék meg, hogy ki mit vásárol, és ha vásárol, azt ellenőrzött üzletben tegye, számlával, garanciával, mert esély sem lesz reklamálni, ha mégis gond akad a hajjal.

Bővebb információ: Lávich-Szabó Szilvia +36/20-320-5869 vagy info@hajbevarras.hu